Zwangerschapsfotoshoot


Onlangs mocht ik een zwangerschapsfotoshoot doen in een daglichtstudio in Ravenstein, dicht bij Den Bosch. Deze shoot was speciaal, niet alleen door de natuurlijke lichtinval, maar ook door de creatieve technieken die we hebben gebruikt. De studio in Ravenstein heeft grote ramen die veel daglicht binnenlaten. Dit licht zorgde voor een natuurlijke, zachte uitstraling van de foto's.

Door het gebruik van daglicht konden we de schaduwen en contrasten goed benutten, wat de foto's een mooie diepte gaf.

Marliz was pas 28 weken zwanger, maar we konden haar al duidelijk zichtbaar buikje prachtig vastleggen.

Bijzondere effecten met de lensbaby Omni

Om de foto's een uniek karakter te geven, heb ik gebruik gemaakt van de Lensbaby Omni. Deze lens zorgt voor speciale effecten zoals reflecties, brekingen en kleurschakeringen die de foto's een extra dimensie geven. Het gebruik van de Lensbaby Omni voegt een creatief en dynamisch element toe aan de foto's, waardoor ze niet alleen mooi zijn, maar ook een verhaal vertellen. Wat doet de lensbaby omni precies?

  • Reflecties en Lichtringen: Door gebruik te maken van verschillende prisma's die bij de Lensbaby Omni horen, creëerde ik subtiele reflecties en lichtcirkels. Zo reflecteerde ik bijvoorbeeld het glas in rood raam Deze effecten geven de foto's een dromerige en magische uitstraling, perfect passend bij de sfeer van een zwangerschapsshoot.
  • Brekingen en Verstoringen: De Lensbaby Omni kan licht breken en verstoringen toevoegen die de foto een artistiek randje geven. Dit helpt om de focus te leggen op bepaalde delen van de foto, zoals het buikje van de zwangere dame, terwijl andere delen van het beeld op een interessante manier vervagen.

Kledingtips voor een zwangerschapsshoot


Marliz had verschillende outfits bij zich die goed werkten voor de fotoshoot:

  1. Spijkerbroek en Spijkerblouse met Bralette: Deze outfit was casual maar toch stijlvol. De spijkerblouse open gedragen met een bralette eronder liet haar buikje goed uitkomen en zorgde voor een ontspannen look.
  2. Wit Kanten Slip: Deze keuze gaf de foto's een zachte en vrouwelijke uitstraling. Het witte ondergoed contrasteerde mooi met haar huid en het licht in de studio.
  3. Zwart Setje: Het zwarte ondergoedsetje zorgde voor een krachtig contrast tegen de lichte achtergrond van de studio. Deze outfit benadrukte haar zwangerschap op een elegante manier.
  4. Rustige en Neutrale Kleuren (Aardetinten): Kleding in rustige en neutrale kleuren zoals aardetinten doen het altijd goed op foto's. Ze zorgen voor een tijdloze uitstraling en leggen de nadruk op de persoon in plaats van de outfit.
  5. Gebreide Stoffen: Gebreide stoffen zijn een uitstekende keuze voor een zwangerschapsshoot. Ze zijn comfortabel, voegen textuur toe aan de foto's en stralen een gezellige, warme sfeer uit.


Tips voor Jouw Zwangerschapsshoot:


  • Kies Comfortabele Stoffen: Materialen zoals katoen en linnen voelen prettig aan en hebben een natuurlijke uitstraling.
  • Blijf Bij Jouw Stijl: Draag iets waarin je je prettig voelt, want dat zie je terug op de foto's.
  • Gebruik Accessoires: Kleine accessoires zoals een hoed, ketting of een sjaal kunnen je outfit compleet maken.
  • Variatie in Kleding: Verschillende outfits zorgen voor afwisseling in je fotoserie en maken de shoot interessanter.


Deze shoot in de daglichtstudio in Ravenstein was een geslaagde ervaring!

De combinatie van natuurlijk licht, creatieve lens effecten en goed gekozen kleding zorgden voor een ontzettend gevarieerde serie foto's



Ook graag een shoot boeken?